Uusi blogi

Tervetuloa lukemaan myös toista blogiani - iguilua!

torstai 5. marraskuuta 2009

Konnuuksien vieraskirja

Kysyttävää, kommentoitavaa, kuulumisia...?
Sana on vapaa =)

34 kommenttia:

  1. Hieno toi yläkuva!
    Vähän kun olis konnat aamu-usvan keskellä ja aurinko paistelee lämpimästä pilvien välistä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Siinä on semmosta menoa ja meininkiä =)

    VastaaPoista
  3. Kaabie ja Nelli konnan mamma tääl kurkkii ja aion katella enempiki ku aikaa,kivat sivut ja niiin ihanat pikku konnulit:)

    VastaaPoista
  4. Tein extempore Nellillekin blogin tänne:)
    Kaabie ja Nelli:)

    VastaaPoista
  5. Heippa!

    Tosi suloisen näköisiä konnia. Meilläkin on konna. Se täyttää kohta puoliin 6v. =) Hiukan isompi kuin sinun konnasi. Suloisia on kyllä konnat.

    VastaaPoista
  6. Tervehdys! Kuka konnakaveri siellä kirjoittelee?

    VastaaPoista
  7. Aivan ihania konnuuksia, todella valloittavia pikkuotuksia.

    VastaaPoista
  8. Moi! mistä olet saanut noin hienot sivut tällä blogilla? mulla on myös blogi täällä (kotilolaiffia.blogspot.com) mutta en tie miten saisin taustaa vähän kivemmaksi.. osaatko neuvoa. miten olet ton otsikon Konnuuksia taakse saanut noi konnat noi kivasti?

    VastaaPoista
  9. Moi!
    Kivaltahan sinunkin blogisi näyttää =)

    Mitähän tarkoitit tuosta yläkuvasta?
    Se näkyy tuossa niissä mittasuhteissa, joissa alkuperäinenkin on. Eli alkuperäisen kokoa täytyy rajata, jos ei halua sen olevan niin korkea.

    VastaaPoista
  10. Kiitos edellisestä vastauksesta. :) vielä sitä kysyisin että miten sait nuo Kamun ja Nemon esittely osat tuonne vasempaan laitaan? olen tekemässä noista kotiloista samalaista mutta en löydä semmosta kohtaa mistää asetuksista tai muustakaan saisi sellaset lisättyä. osaatko neuvoa mistä saisin nuo tehtyä tuollaiset esittely boksit jossa kertoisin kotiloista ?

    VastaaPoista
  11. Muokkaa ulkoasua -> Lisää gadget -> kuva

    VastaaPoista
  12. Hienot sivut ja ihania kuvia konnista! Meilläkin on kaksi kreikankonnaa, jotka tykkäävät touhuta kovasti :) Haluaisin vain tietää kuinka usein leikkaat konnien kynsiä?

    VastaaPoista
  13. En leikkaa lainkaan konnien kynsiä, enkä suosittele sitä muillekaan.

    Onhan konnillasi turve-hiekka pohja terraariossa? Se on oikeanlainen pohjamateriaali kreikankonnille ja siinä tallustellessa ja kaivellessa pitkät kynnet ovat tarpeeseen =)

    VastaaPoista
  14. Juu konnilla on turve-hiekka alusta. Eikö kynsiä pitäisi sitten ikinä leikata vai ei vain itse? :o

    VastaaPoista
  15. Hyvä juttu =)
    Ei niitä tosiaan tarvitse koskaan leikata.
    Oikeanlaisella pohjamateriaalilla kynsien pitäisi kulua ihan luonnostaan. Ja pitkät niiden kuuluu ollakin.

    Kun konnat kulkevat maapohjalla (turve-hiekka) niin pitkät kynnet eivät aiheuta myöskään virheasentoja kävellessä. Tilanne olisi toisin, jos konnat kulkisivat lattialla. Mutta lattialla elämisessä on muita paljon suurempiakin haitoja.

    VastaaPoista
  16. okei, kiitos näistä tiedoista! :)

    VastaaPoista
  17. Kilppareita! Oon ihan hullaantunu moisiin mönkijöihin, kun avomiehen vanhemmilla on kilppari, meilläkin ollut pariin otteeseen hoidossa. Ja löysin tänne mutkan kautta ja tännehän jämähdin :)

    VastaaPoista
  18. Moi!
    Bongasin sun blogin Herppi.net:in kautta (oma nimim. jooss_). Lueskelin sitä ja oli pakko tulla jättämään kommenttia =) Konnasi näyttävät olevan oikein veikeitä otuksia ja kuvat, tekstit ja videot on todella hauskoja ja blogiasi on kiva lukea :) Itsellänikin on yksi konna, testudo hermanni boettgeri nimeltä Dino.

    VastaaPoista
  19. Kiitokset kehuista! =)
    Tule toki kommentoimaan jatkossakin.

    VastaaPoista
  20. Voisitko kertoa vähän, kuinka usein ja paljonko kerrallaan syötetään vajaa vuoden ikäiselle nelivarvas pojalle. Olen kahlannut nettiä läpi, mutta joka paikassa kerrotaan vain, mitä saa syöttää. Tämä on meidän ensimmäinen kilppari, niin kaikki on uutta ja outoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikean ruuan määrän näkee vaan ajan kanssa kasvua tarkkailemalla. Nelivarvas tarvitsee talvella horroksen ja useimmat yksilöt viettävät myös kesällä pitkähkön lepokauden.

      Mikäli järjestät konnallesi nämä luonnonmukaiset lepokaudet alusta saakka, sinun ei oikeasti tarvitse rajoittaa ruokintaa aktiivikausina oikeastaan ollenkaan, niin kauan, kun ruokavalio on oikea :)

      Onhan www.herppi.net tuttu paikka? Lämpimästi tervetuloa sinne keskustelemaan lisää nelivarpaan hoidosta ja kasvun kehityksen seuraamisesta :)

      Poista
  21. Moikka

    Ihanat konnuudet ja sivut! meille tulossa nelivarvasvauva,ja pohdinnasssa mikä on paras pohjamateriaali näin pienelle?mitä mieltä olet?
    mistä löytyisi tietoa aivan pienen kilpikonnan alkuelämän taipaleesta?oikea määrä ravintoa jne ??Jarmo Perälä teos jo hankittu ja luettu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitos! :)

      Oletko jo käynyt foorumillamme www.herppi.net? Sieltä löytyy parhaiten harrastajien omia kokemuksia pienten konnien kasvattamisesta :)

      En osaa sanoa mitä oli PARAS pohjamateriaali, mutta ulkomailla tuntuu hiekka-multa-seos olevan ehkä se yleisin "luonnon mukainen" pohjamateriaali. Sitä on nyt meilläkin, pohjalla vielä kaarnahaketta (orkideamulta). Yski vaihtoehto olisi sekoittaa tuohon vielä lehtikompostia, tms...

      Poista
  22. heippa vaan paputtaja! =)Mahtavat sivut ja suloiset konnat sulla. olen itse aina halunnut kilpparin ja olen lukenut paljon mutta talvilepo on jäänyt epäselväksi osaatko kertoa siitä hieman mitä itse teet.

    VastaaPoista
  23. Hei ja onpa hurmaavia konnia :) Olisin kiinnostunut mistä noita Tunisian konnia saa ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä myydäänkö tätä lajia missään Suomessa. Kasvattajia ei ainakaan ole. Laji vaatii EU-todistuksen myös molemmille "konnavanhemmille", että kasvatus ja kaupanteko olisi laillista, joten se rajoittaa paljon saatavuutta. Nimittäin laillisia lajin edustajia on maassamme tuskin ollenkaan :/

      Poista
  24. Kiva kun oli tullut päivityksiä konnien sivuille :)

    olen nyt yrittänyt kovasti etsiä infoa että kuinka nuorta nelivarvasta uskaltaa pitää ulkona(meillä olisi samanlainen suuri häkki, joka on ollut hoitopaikka häkkinä reissujen ajan) jota voisi ajatella ulos..pieniä aikoja olemme pitäneet tuulettomana päivänä tarkan silmän alla valvottuna, yöksi en uskalla vielä tanä kesänä edes ajatella.. yleensä kömpii/kaivautuu heti nukkumaan jos laittaa häkkiin. Kysessa on vasta alle vuoden ikäinen nelivarvas. takapihamme on aurinkoinen , mutta häkki on ollut puolivarjossa, on suojapaikkoja+turve/hiekka pohja.

    ja koska uskaltaa 1.kerran ajtella pitävänsä koko kes'kauden ulkona kunnon kesätarhassa?

    saisikohan sinulta vinkkiä asiaan?maalaisjärki kai tässäkin asiassa ajaa pitkälle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulemani mukaan nelivarpaille Suomen kesässä vaarallisinta on kuumuus. Eli, jos pystyt takaamaan, että konnasi pääsee kuumuutta pakoon, niin se kyllä pärjää ulkona kesäisin ihan pienestä pitäen :)
      Tuollaisen häkin huono puoli on se, että auringossa muovipohja kuumenee, joten kannattaa tarkistaa, että pohja tosiaan pysyy viileänä! Siksi meillä on nykyisin pelkkä häkkiosa maata vasten, ei pohjaa lainkaan.

      Kaivautuminen on hyvä asia, kertoo juuri siitä, että konnasi osaa luonnostaan suojautua vaaroilta ja kylmyydeltä/kuumuudelta. Nelivarpaat lepäävät luonnossakin suurimman osan kesästä, joten konnasi toimii juuri niin kun sen kuuluukin :)

      Poista
  25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  26. Hei kaverit, haluan vain suositella hyvää lainayhtiötä, josta sain 46 000,00 dollarin pikalainan heidän sähköpostillaan, josta etsin lainaa maksaakseni laskut/velat ja jatkaakseni elämää, sitten ystäväni antoi minulle tämän yrityksen tiedot, johon otin yhteyttä tämän yhteyssähköpostin kautta: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole esim. Google-tunnusta,
valitse Kommentti nimellä: Nimi/URL-osoite