Uusi blogi

Tervetuloa lukemaan myös toista blogiani - iguilua!

keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Puutarhaunelmia

Sain vihdoin toteutettua pitkäaikaiset unelmani terran kasvillisuudesta!
Tunisian talvi on kostea ja mikä parempi keino tuoda lisää kosteutta konnien terraan kuin kasvillisuus.
Siis, kasveja, joita voi sumuttaa ja jotka viihtyvät kosteassa ja valoisassa. Tietysti on myös otettava huomioon se, että terrassa asuu kaksi erittäin nälkäistä ja uteliasta pikkukonnaa, jotka maistavat kaiken (etenkin vihreän) tielleen osuvan. Toisin sanoen, kasvit eivät saa olla myrkyllisiä!



Kasvien sijoittelua rajoittaa UV-valo, joka on keskellä terraa. Kasvit eivät viihdy UVB-säteissä, toisin kuin konnat, joten keskusta on jätetty "tyhjäksi".

Ensimmäisenä uuden paikan sai joulukaktus, joka ei voinut hyvin olohuoneessa. Aika näyttää mitä se tykkää "tunisan ilmastosta" =) Kaktuksen viereen löysin juuri sopivan kokoisen rönsyliljan.




Toiseen päähän ripustin roikkumaan kaksi pienilehtistä juorua, terran molempiin nurkkiin.



Lopuksi löysin vielä nurkista lojumasta pari tukevaa pientä ruukkua, joihin saa laitettua kaupasta ostettuja ruukkuyrttejä/salaatteja. Tällä hetkellä persiljaa ja villirukolaa, luomua tietysti!

Yrtit päätyvät konnien ruokalautaselle, mutta muitakin maistelevat. Juoru on jostain syytä oikein herkkua, sitä kurotellaan kaula pitkällä. Rönsyliljaakin maistelivat ensimmäisenä päivänä, mutta päättivät sitten jättää rauhaan. Katso kuvassa etummainen liljanlehti. Niin pitkälle on kaluttu, kun vaan on ylletty ;0)




2 kommenttia:

  1. Hienon vehreältä näyttää :)

    Onko sinulla tietoa olisiko kasveissa joitakin sellaisia lajeja, jotka tuota uv:ta vähän paremmin kestäisivät? Olen asennoitunut siihen, että joudun vaihtamaan kuihtuvia kasveja terrassa säännöllisesti, tähän saakka hankitut kasvit ovatkin kaikki joitain itsekasvatettuja oksia tai sitten yrttejä- jotka kyllä toistaiseksi voivat ihan hyvin.

    VastaaPoista
  2. Minä olen niin kaukana viherpeukalosta kuin vain olla voi, joten valitettavasti en osaa yhtään sanoa...

    Ei kai auta, kun kokeilla kaikkea mahdollista ja vaihtaa kokemuksia kasvien kestävyydestä =)

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole esim. Google-tunnusta,
valitse Kommentti nimellä: Nimi/URL-osoite