Talven tulo on lyhentänyt konnien valveillaoloaikaa, mutta aktiivisuutta ei. Aamuisin lämmitellään, kunnes kuulevat, että me olemme myös heränneet ja sitten alkaa ruuan etsintä. Jos ruokaa ei kuulu tai kaikki on jo syöty ja erehtyy kulkemaan konnaterran lähelle on näky yleensä tämä.
Nemo ja isäntä |
Siellä on pieni otus kaula pitkällä kurkottelemassa niin ylös kuin suinkin. Aivan varmasti huhuilisivat, jos osaisivat puhua =)
Huhuu...kuuletko? Täällä alhaalla! |
Sain Timo Paasikunnakselta ohjeita liskojen olosuhteita varten ja harkitsen niiden soveltamista osittain myös konnille. Toimisiko tuollainen "kolmiosainen" pohjamateriaali myös konnilla? Pitäisikö turve kosteuden paremmin kuin hieno hiekka?
Tarkkailen kuinka homma käytännössä toimii liskojen terrassa ja jos kokemukset on hyviä, kokeilen samaa myös konnille.
klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana. Voit kommentoida myös rekisteröitymättä. Klikkaa alla sanaa KOMMENTTIA ja jätä terveisesi!
Hihii taas tuo kuva- ihana :D
VastaaPoistaMiten konnat osaakin olla niin sen näköisenä, että "Huhuu! täällä kuollaan kohta nälkään" ;)
Ai kun suloista =0)
VastaaPoistaJuu, en usko että välttämättä tarvitsee konnien olosuhteisiin noin paljoa panostaa; kumminkin olosuhteet luonnossa ovat pohjois-Afrikassa miedommat; etenkin tuo kesän ja talven eroavaisuus huomioiden. Vaikka toki selvät erot ovat päivä- ja ylämpötiloilla, ovat ne kuitenkin vähäisemmät kuin tuolla aavikko-iguaanien levinneisyysalueilla.
Kumminkin, lämmön ja kosteuden ylläpito näille Graecoille taitaa sujua ilmankin kolmikerroksista maapohjaa; toisin kuin noilla iguaaneilla joilla tuo kuivuuden tarve sekä erittäin äärimmäiset lämpöolosuhteet vaihteluineen kesän ja talven välillä vaativat kotioloissakin isompia säätöjä ja välineitä.
Mutta kukapa estää kokeilemasta, jos haluaa =0) Kaikki mikä helpottaa arkipäivän touhuja, lienee hyviä ratkaisuja, niin lämpöjen kuin kosteuden suhteen.
Suloinen tuo eka kuva : pikku konna ja vähän isompi konna :D
VastaaPoistaVoi, miten hellyyttäviä kuvia. =)
VastaaPoista